За какво е този блог

demonstration-767983_640

Това е блог за филмите, които смятам да изгледам в следващите 365 дни. Към киното се пристрастих като дете. Израснах в киносалоните по чисто битови причини. Баба ми работеше в „Кинефикация“ и понятието „да ме гледа баба“, в моя случай бе равносилно на това, аз да гледам филми от последния ред в салона. Омагьосана от големия екран, не исках да излизам от киното, дори след края на смяната й. Тогава се налагаше да ме изкарва с шамари. 30 години са минали оттогава, а аз съм все така влюбена в киното и всичкото ми свободно време отива за гледане на филми.

Преди няколко месеца ми хрумна да изгледам 1000 филма за една година. За да поискам да направя подобно нещо, огромна роля изигра Фейсбук групата „Препоръчай филм“. В нея хиляди кинолюбители разказват и описват лентите така, че в повечето случаи неизбежно ми се приисква да ги изгледам. Само че, за филмите както знаем, трябва време, а предложенията се оказват повече от свободното такова.

Въпреки това реших да се самопредизвикам. В продължение на една година ще споделям изгледаните заглавия, в опит да покоря четирицифрена бройка от ленти за 365 дни, което прави средно по 3 филма дневно. Мисията съвсем не е невъзможна, но определено е предизвикателство за работещ човек със семейни ангажименти.

Идеята за блога няма претенции за оригиналност и осъзнавам, че доста подсеща за тази в Julie & Julia (2009), но пък аз харесвам този филм, а и твърдо вярвам в максимата, че „каквото и да кажеш или направиш, вече го е имало във филм“. Последното, естествено, също е реплика от филм (Dot the I от 2003-та).

Навремето имаше едни лексикони, които си разменяхме като деца. В тях единият от въпросите беше „Какво обичате да правите в свободното си време?“. Моят отговор неизменно и тогава, и сега е един и същ – „Да гледам филми“. А сега ме чакат 1000 и ги започвам…..

Advertisements

5 мнения за “За какво е този блог

  1. Какво стана? Нещо или от телефона не ми изкарва нищо освен описанието на блога или нищо не е публикувано? :/

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s