Miracles from Heaven (2016)

Когато Маргарита е най-добрата ти приятелка в продължение на няколко часа, а шоколадов кекс с русенско варено се окаже любимата ти комбинация от храни, неизменно стигаш до топ десет в замунда, където ти предлагат Чудеса от рая. Зачиташ се в резюмето, гледаш драма по действителни събития, сваляш смело и решаваш да гледаш. Превърташ надписите, за да дойде драмата по-бързо, щото искаш да ти стана драматично и се почва. Ма вместо драма получаваш диабет от излятата захар, та се чудиш, ако мъжът ти се е запил с колеги, дали ше има кой да те извади от сладкарската кома, докато колабираш сам в къщи. Тва беше само превюто, са за филма.

Семейство от Тексас с три малки дъщерички си живее в селския рай, дорде едната от щерките не заболява от екзотична болест на стомаха. Почват едни перипетии, едни чудесии, които яко спекулират с детските болести, ма така че чак маргаритите ти изхвръкват, а през това време се леят едни сълзи, едни сополи, едни песни в църквата, и не на последно място, псевдофилофски разговори за вярата, които и най-вярващ да си, ще те направят поне агностик, да не кажа директно атеист. Върви си филмът, сълзите на Дженифър Гарнър не спират (Исусе, тя се е научила и да реве) и не щеш ли става чудото на вярата – Ент спасява щерката и всички плясват с ръце и се прегръщат.

Държа да уточня, че аз в чудеса вярвам, но кога ми ги предлагат така, че и двегодишният ми племенник да не им повярва, рязко губя вяра и в тях и в холивудското кино, което май е стигнало дъното. Заливането със захарна помия грам не помага за отлепянето от него. Да си бях останала със солените маргарити, те поне ме карат да вярвам в чудеса.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s