Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Някои филми имат способност да ми докарват уртикария. Този е от тях. Не че първата част е шедьовър, но на фона на тази, е направо прилична. Maze Runner: The Scorch Trials сервира умопомрачителни глупости. Без въведение (сякаш съм длъжна да помня всички лабиринти, дивергенти, сойки, пазители и пр. и да не ги бъркам, защото изобщо не си приличат) филмът започва с някаква пукотевица, за която трябват едни 10 минути, докато се сетиш чие продължение гледаш. Но пък заради последващото нелепо съдържание, щедро размазано върху над два часа екранно време, е даже желателно да загубиш някоя и друга минута от филма, така че това всъщност го отчитам като плюс.

Лабиринтът вече не е лабиринт, а постапокалиптичен мегаполис, лошите от ЗЛО пак са лоши, но по-лош е някакъв вирус, който прави от хората зомбита. Последните обаче не са какви да е зомбита, с които може да се справи всеки средностатистически любител на The Walking Dead. Тези са еволюирали и разполагат с катераческите умения на Спайдърмен, жестовете на Хълк и пъргавината на Мистик. Може Марвел да държат процент от ДНК-веригата им, знам ли. Но дори това не е най-лошото. Компютърно генерираните им образи са толкова некадърно направени, че се забелязва от самолет.

Диалогът е дразнещ, много дразнещ. 10-годишните деца имат по-богат речник. Ама пък едни речи му дърпат героите, една патетика струи, ум да ти зайде. Експериментите за оригиналност в думичките претърпяват няколко краха, докато авторът на скриптовете към средата на филма се усеща, че не му се получава и спира дори с опитите за читави реплики. Героите са откровено тъпи, а мотивацията за действията им е сравнима с тази на човек, изправен пред дилемата да чопли семки или да си намаже филия с пастет.

Само някаква вродена форма на мазохизъм, която не ми позволява да оставя недогледан, дори най-тъпия филм, ме накара да не спра Maze Runner: The Scorch Trials 20 минути след началото.

Оценка: 1
*(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s