The Little Prince (2015)

Не е моят малък принц. А и е ползван в историята само за фон, затова не ми се вижда справедливо филмът да се казва така. Имах по-големи очаквания от Марк Осбърн – режисьор на най-любимата ми Кунг Фу панда.

„Малкият принц“ започва обещаващо, но надеждата да се превърне в нещо, което да запомня, изтече като пясък през пръстите около средата. Посланията на Екзюпери присъстват, но без дълбочина. Като надраскани на лист хартия са, вместо да придобият „триизмерна“ същност, чрез героите, действията и събитията. Ясно, че същественото е невидимо за очите, но тук се оказа и невидимо за сърцето, което ме кара да си мисля, че просто липсва.

За компенсация пък има ненужен екшън и нелогично смесване на фантазиите на главната героиня с реалния й свят. След 40-та минута попаднах в съвсем различен филм без никакъв връзка с първата част и не разбрах каква е идеята на прехода, който твърде не помогна на историята.

Не че филмът е толкова лош, но бях с големи очаквания и ми се видя на светлинни години от това, което заслужава любимият на цяла една планета малък принц.

Оценка: 3
*(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s