Frank (2014)

Хубав и шантав филм, чиято музика дни след гледането му, още ми е в главата. Историята пък се върти около една друга глава. Фалшивата глава на Франк, чийто първообраз е английският музикант и комик Крис Сийви. Той създава героя Франк Сайдботъм, носещ постоянно огромна глава от папиемаше, а самоличността под нея дълго време остава загадка за света.

Филмът е забавен, трогателен и с много добри парчета. В него почти всички имат проблем с менталното здраве (при някои диагностициран, при други – не), но пък не правят компромиси с вижданията си за изкуството. Точно това е и най-радващото в историята, която се отличава и с оригинални диалози, смешни случки и доказателства, че талантът и индивидуалността не са право пропорционални на определението за нормален, а е по-скоро обратното.

Няма да мине без да спомена Майкъл Фасбендер, не само, защото съм във Фас период, но и защото ролята му е от най-впечатляващите неща във филма, а вероятно е и една от най-добрите в кариерата му. Лицето му се вижда цифром и словом точно 5 минути. През останалото време носи фалшивата глава, но успява да изгради характер на героя си, с който става толкова симпатичен, че не ми се искаше филмът да свършва.

Оценка 5

*(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s