Intouchables (2011)

Когато животът кръстоса съдбите на момче от гетото и инвалид-милионер, има две възможности – да се получи бързо забравяща се сладникава историйка или да стане прекрасен филм. С Intouchables се е получило второто. Такива филми ми се гледат всеки ден. Трагедиите са въпрос на гледна точка. Дори прикованият в количка и обездвижен от врата надолу може да бъде щастлив. Стига да има подходящата компания. Пак въпрос на компания е и несретникът, който живее на помощи, да се превърне в човек, на когото му пука.

Филмът, правен по действителен случай, е забавна и затрогваща история за нагласата към нещата, които сполетяват хората и за приятелството. Драма и комедия в едно, без да накъртва в някоя от двете посоки, Intouchables е способен да оправи всяко настроение. Страхотна игра на Омар Си и Франсоа Клюзе. Ролите и на двамата са като писани специално за тях.

Усещането, което ми остави филмът е сравнимо с това, което получих от „Животът е прекрасен“. Т.е. Intouchables се нарежда сред десетте най-добри, които съм гледала.

Оценка: 6

*(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s