End Of Watch (2012)

Има един тип филми, на които забравям да дишам, докато ги гледам. Така ме хващат, че спирам и да мигам и успявам да отроня само по някое друго „ебаси“. End Of Watch е от тях. Холивудските полицейски филми с лопата да ги ринеш, но тази криминална екшън-драма нито за секунда не ме остави да блея, да се рея или да извършвам каквото и да било друго действие, свързано с разсейването.

Филмът е много, много добър. Заснет като популярните отвъд океана (а вече и не само там) полицейски риалитита, End Of Watch е история за две градски ченгета, които изпълняват ежедневните си задължения. Сюжетът не е кой знае какво, обаче изпълнениeто е шест точки. Няма разтегляне във времето, няма излишни засилвания на драмата, няма ги шаблонните диалози – запазена марка на полицейските екшъни. Има почти риалити формат – визуално и драматургично, а сериозното напрежение започва да се трупа от средата на филма.

Страхотни, бързо говорещи Джейк Гиленхал и Майкъл Пеня. Не видях особена химия помежду им като партньори в службата, но това въобще не ми попречи да ги харесам много в превъплъщенията им поотделно. Подействаха ми разсънващо, както впрочем и целия филм.

Оценка: 4

*(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s