Ne te retourne pas (2009)

Френският Ne te retourne pas, излязъл за англоговорящия пазар със заглавието Don’t Look Back, е общо взето добра история с отлични актриси, но куцаща реализация.

Неуспешна, но щастливо омъжена писателка с две деца започва да преживява странни по всички критерии неща. Филмът тръгва ударно като свръхестествен трилър, с допълнителен бонус Моника Белучи и Софи Марсо – две в едно, буквално. С напредването на историята темпото се загубва и опитът за визуализиране на тежка криза на идентичността прекалява с несръчните отскоци, които идват, за да покажат травмите на съзнанието. Диалозите са повърхностни, вероятно защото е заложено повече на визуалното представяне, но камерата е повече объркваща, отколкото оригинална.

Все пак сюжетът е интересен, макар пробойните в сценария. Направен е опит за разказ отзад напред. Не успя обаче да ме завладее. Ефектите ми харесаха. Хибридното лице на Марсо и Белучи е много шантаво. Само че не стига, за да лиши лентата от моментите на скука около средата, които ме извадиха от филма, който впрочем е и ненужно дълъг.

Оценка: 3

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s