Petals on the Wind (2014)

Тези дни съм малко настинала и заради хремата и температурата трудно задържам вниманието си върху каквото и да било. Само за да гледам нещо, реших да си причиня продължението на недоразумението „Цветя на тавана“, т.е. тв екранизацията на втория роман от сагата за семейство Долангенгър – „Разпилени от вятъра“. Подхванах филма с убеждението, че няма да изисква много от вниманието ми, а и първата част беше достатъчно зле, колко по-лоша можеше да бъде втората.

Оказа се, че „Разпилени от вятъра“ е също слаб, но една идея по-добър от предшественика си. Героите започнаха да придобиват характери и макар филмът да не следва стриктно книгата и да пропуска, пренарежда и добавя събития, е сносен на фона на първия.

Макар че е в духа и с драматургията на „Дързост и красота“ (даже актьорите са като излезли оттам), дали заради температурата и течащия ми нос не знам, но възприех филма като нелоша теленовела. За разлика от първата част, в тази Хедър Греъм успя да стане екранен злодей, а Елън Бърстин, която вече е двуполюсен образ, успя да дръпне чергата към себе си и да предизвика вниманието ми.

Децата, които вече не са деца, са излъскани до блясък, но поне Кати е симпатяга. За екранния й брат Кристофър не мога да кажа същото. Няма да изреждам недостатъците на филма – голяма част от тях са същите като в първата част, но ако на нея давам слаб, тази се издига до 3 минус. Всъщност даже без минус, защото филмът става за едно гледане, макар и в много краен случай.

Оценка: 2

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s