Ricki And The Flash (2015)

Ricki And The Flash не е от сполучливите филми на жената с рекорден брой номинации за Оскар. Сценарият е повърхностен и ограничава възможностите на Мерил Стрийп, въпреки че за ролята си тя се е научила дори да свири на китара.

Стрийп влиза в кожата на застаряваща рокерка. Тя и бандата й свирят в бар, но едно телефонно обаждане, връща Рики (Мерил Стрийп) в миналото, когато заради кариерата си на музикант, е изоставила съпруга и трите си деца.

Филмът е недодялан – дали се опитва да внуши, че на мъжете някои грехове са простени, а на жените не, или пък, че децата все пак имат нужда от майка си, колкото и безотговорна да е тя – признавам, не ми стана ясно.

Мерил Стрийп ми се видя неподходяща за ролята. Нито кожените панталони, нито асиметричната прическа с плитки, нито черния грим, успяха да я превърнат в убедителна застаряваща рок мацка, работеща на касата на супермаркет, защото е банкрутирала. В целия филм, всъщност ненужно се натъртва върху това, че Рики няма пари, все едно зрителят няма да го разбере от първия път.

Особена липса на химия съзрях между Стрийп и Мами Гъмър, която освен, че играе екранната й дъщеря е такава и в живота. Кевин Клайн, в ролята на бившия съпруг на Рики почти не го видях в близък план. Режисьор на филма е Джонатън Деми, създал „Мълчанието на агнетата“. Много се учудих, че събраните на едно място предпоставки за хубав филм, не са били достатъчни, за да се получи наистина такъв.

Оценка: 2

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s