O Lobo atras da Porta (2013)

Една прелюбодейска история се превръща в зловещ разказ, в който го отнасят най-невинните. Филмът започва с изчезването на едно малко момиченце, чиято майка изпада в паника. На пръв поглед не изглежда нещата да са много сериозни, а повече приличат на шега. С напредването на историята обаче се оказва, че нищо не е такова каквото изглежда, а виновни за ситуацията са всички. Свидетелските показания, разказани чрез ретроспекции, започват да си противоречат, докато накрая не станем свидетели на един наистина ужасен край.

Библейският принцип „око за око“ във „Вълк зад вратата“ претърпява трансформация и вече изглежда като „дете за дете“. Впрочем филмът не е библейски, но докато го гледах, нямаше как през главата ми да не мине една от скрижалните заповеди – „Не прелюбодействай“, с оглед на последствията, които сполетяха героите.

И макар че това звучи малко като евтина пропаганда, целяща да внуши, че не е хубаво да си лягаш, преди да се прибереш в къщи, смея да твърдя, че не е. Филмът е вдъхновен от действителни събития, разследвани от бразилската полиция в началото на 60-те години.

 

Оценка: 5

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s