Le Petit Nicolas (2009)

Никола е щастливо малко момче, с добри родители и верни приятели, а животът му е толкова хубав, че дори не бърза да пораства. Когато Вселената обаче е път да му изпрати братче, без дори да го е питала, много бързо се налага Никола и бандата му да измислят план, за да се отърват от нежеланото попълнение в семейството.

„Малкият Никола“ е комедия, способна да оправи настроението и в най-скапания ден. Детският поглед над света властва над целия филм. Не сладникаво, а с много смях ме прати да разсъждавам, над добре позната истина, че децата изнасят навън всичко, което видят и чуят в къщи.  А в комбинация с безкрайната им фантазията нещата стават от мухата – слон.

Хуморът във филма е първокласен. Децата-актьори също. Особено Максим Годарт, в ролята на Никола. Малките изразителни лица показват характерите си на екрана, така все едно не гледах филм, а надникнах в двора на кварталното училище. Оригиналността на белите им пък съперничи с тази на Том Сойер и Патилан.

Актьорите в ролите на възрастните също заслужават адмирации. Кад Мерад влязъл в ролята на бащата на Никола е абсолютно уникален тип. Плешив грозник с голям нос, но пък много смешен чаровник. Валери Лемерсиер, играеща майката си е класна дама отвсякъде и не по-малко забавна от екранния си съпруг.

Филмът става за малки и големи, но големите ще го харесат повече.

Оценка: 4

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s