Copenhagen (2014)

Влюбих се. Не толкова в историята или филма, а в една датска актриса, чието име дори не мога да произнеса, но която открих в „Копенхаген“. Филмът е много приятна романтична драма, почти заобикаляща клишетата. Двете му най-големи достойнства обаче са Frederikke Dahl Hansen и музиката. 

„Копенхаген“ е разказ за младеж, пристигнал в Дания, за да открие дядо си, когото не познава, за да му предаде писмо от наскоро починалия си баща. Сценарият не задълбава особено много в тази сюжетна линия, а се фокусира върху срещата на 28-годишния Уилям и два пъти по-малката от него Ефи, която всъщност е и причината този филм да ми хареса толкова много.

Ако някой си помисли, че филмът е за секс с малолетни – греши. Той е за приключения, съпътстващи порастването, с удовлетворяващ финал. Сигурна съм, че всяка една жена, когато е била малко момиче се е влюбвала в поне един батко. Затова Ефи, в чиято роля е Frederikke Dahl Hansen, ми се видя много познат и близък образ. Възможно е филмът да се харесва повече на жени именно поради тази причина, но пък заради изпълнението на Хансен, си струва да се гледа и от мъжката половина.

Другият огромен плюс на този филм е самият Копенхаген, естествено. На фона на шарените къщи и велосипедите, е като картичка за поздрав от Дания. Не на последно място е музиката. Всъщност едно от парчетата от саундтрака, влезе завинаги в плейлистата на телефона ми.

Оценка: 4

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s