The Widsom Of Crocodile (1998)

Представете си учудването да ми разбера, че някога Джъд Лоу е влизал в кожата на български вампир. В „Мъдростта на крокодилите“, който се среща и със заглавието Immortality, вампирската същност е поднесена по-доста странен начин, а времетраенето на живота на безсмъртния зависи от количеството погълната любов.

Главният ни герой-вампир е лишен от атрибутите, присъщи за събратята му от подобни филми. Освен това през цялото време, нито веднъж не се споменава думата вампир. Зрителят сам стига до извода, що за странно същество е Стивън Грлш, в чието фамилно име няма нито една гласна. Това вади лентата от рамките на жанра, но уви звучи много по-интересно, отколкото в действителност е.

Филмът започва интригуващо, но с напредването му се превръща във вял разказ, с лишени от смисъл обрати и неясни послания. Получава се някакъв сблъсък между буквалното и преносното хранене с любов, но клиширания край го праща в девета глуха. Има интересни диалози за доброто и злото, в които участва един второстепенен персонаж, за когото таях големи надежди, че ще бъде развит, но той просто изчезна. С две думи, филмът е нищо особено.

Оценка: 2

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s