Hidden (2015)

„Скрити“ е една много добра идея с една наистина много лоша реализация.  Нищо не може да ме зарадва повече от нов поглед върху евентуална постапокалиптична картина, застигнала човечеството, след като от години гледаме все едни и същи сюжети. Но и нищо в киното не може да ме подразни повече от плоски диалози или нелепи изпълнения. Когато е налице комбинация от последните две, идеята – колкото и да е добра, няма как да спаси филма.

Освен че филмът може да се похвали с калпави реплики и некадърната игра на 66% от актьорите, той е и скучен. Напрежението е сравнимо с това в Телетабис, а в редките моментите, в които нещо все пак се случва дразнещото присъствие на двете актриси запраща всичко по дяволите.

През целия филм наблюдаваме трима души – семейство от майка, баща и 7-годишно момиченце, които се крият в подземно убежище от неясна почти до края на филма заплаха. Споделих вече, че майката и дъщерята са много досадни с изкуствения си патос, плач, крясъци и перманентното повтаряне на един и същ диалог, завършващ с репликата: „Вече не съм бебе, не ме наричай Зузу“.

Всъщност драматургично нещата са толкова зле, че няма как да бъдат спасени дори от разкошния двуметров швед Александър Скарсгард, който представлява останалите 33% от актьорския състав и заради когото изобщо се хванах да гледам този филм.

Едва в последните 10 минути оцених, че общият замисъл на филма въобще не е лош, но заради жалката реализация, е бил безвъзвратно загубен.

Оценка: 3

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s