Town Creek (2009)

Хенри Кавил, Майкъл Фасбендер, Доминик Пърсел, нацисти, окултизъм и един хибрид между зомби и вампир, на който му расте трето око. Застреляна съм. Обикновено нямам навика да гледам филми на ужасите със съмнителни качества и привкус на пародия. Този път не знам какво се обърка. Резултатът – час и половина от живота, които никой няма да ми върне.

Смятам за излишно да разказвам за сюжет, персонажи, актьорска игра или режисура. По-скоро искам да кажа: Не гледайте този филм! Не се подлъгвайте по звездния каст, нито по това, че режисьор е Джоел Шумахер. Впрочем малка проверка, след като го изгледах, показа, че всъщност Шумахер след старта на проекта е изгонил сценариста и пренаписал и поорязал част от скриптовете му. Резултатът е 22 липсващи минути, което осакатило персонажите, твърдят заклети фенове на жанра.

Ако Шумахер е мислел, че така ще помогне на филма си, сбъркал е. И с пренаписан сценарий резултат е толкова плачевен, че недоразумението е излязло директно на DVD и никога не е виждало голям екран. Аз обаче съм много благодарна на Шумахер, че ми спести поне тези 22 минути.

Явно славата на филма, че е безобразно тъп се е разнесла много бързо и след излизането му разпространителите сменят името. Затова може да се срещне и като Blood Creek, но си е все същия боклук. Ще завърша с това, че рейтингът от 5,4 в Imdb е незаслужено висок, а Фасбендер, Кавил и Пърсел, сигурно много ги е срам, че това чудо е част от филмографиите им.

Оценка: 1

*(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s