The Number 23 (2007)

„Числото 23“ е приличен трилър за обсесивното разстройство на един средностатистически американец. Уолтър Спароу започва да вярва, че е преследван от 23, число, което намира проявления във всичко заобикалящо го. Обсесията се появява след като получава от жена си подарък –  книга със заглавие „Числото 23“. С напредването на страниците, Уолтър открива плашещи съвпадения между себе си и героя от книгата.  Успоредно с това на екрана започва и визуално преплитане на фантазиите и реалния живот на  Спароу, а историята претърпява неочаквани обрати.

Филмът не е лош, но въпреки това си има своите проблеми. Лично за мен, най-големият от тях, противно на очакванията ми не е Джим Кери, а компромисният финал. Не си представям такъв завършек за този тип филми. Ако не друго, успя да ме изненада, именно заради допуснатия компромис. Това обаче не значи, че краят ми хареса.

Иначе филмът има приятно-мрачна атмосфера. Ноар сцените във фантазиите на героя, определям като стилни. Много се забавлявах на хрумката 23 да е интегрирано навсякъде и да се подава оттук-оттам, дори персонажите да не го споменават директно. Ако на някой му доскучае историята, може да изкара до края на филма, докато търси 23-ката.

Оценка: 3

(1-тотал щета, 2-за гледане само ако няма друго какво, 3-средна работа, 4-добър, 5-много хубав, 6-не е за пропускане)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s