Collateral Beauty (2016)

Когато Коледната песен на Дикенс срещне Мементо се получава еклектиката, наречена Collateral Beauty. „В края на деня всички копнеем за любов, пожелаваме си повече време и се страхуваме от смъртта“, рече Уил Смит и заигра в мелодрама, която колкото и да не се справя като филм, има ценна идея за тъгата. Родител загубил дете; родител, чието дете го мрази; бездетна с неумолимо цъкащ биологичен часовник; … Продължете с четенето на Collateral Beauty (2016)

La La Land (2016)

Има ли някой, който да не си е мислил – ами ако не бях направил така, а иначе и имах друго, вместо това. Помоему няма такъв хомо сапиенс, който да не е превъртал лентата с алтернативата на изборите, които е правил. Следваш мечти, стигаш до тях, не знаеш какво губиш, какво печелиш. Разбираш след години, като погледнеш през призмата на времето. И пак не е … Продължете с четенето на La La Land (2016)

Assassin’s Creed (2016)

Кратка ще съм. Нямам много за казване, щото са минали само десетина години, откак чакам филм Assassin’s Creed да види бял свят. Освен това, изобщо не съм някакъв фанатичен фен, който от 2007-а насам, след първия си челен сблъсък с Алтаир Ибн Ла Ахад, е извъртял оригиналната и следващите игри сто пъти; е брандирал перманентно някой и друг крайник с разни работи от Ордена; е … Продължете с четенето на Assassin’s Creed (2016)

Miracles from Heaven (2016)

Когато Маргарита е най-добрата ти приятелка в продължение на няколко часа, а шоколадов кекс с русенско варено се окаже любимата ти комбинация от храни, неизменно стигаш до топ десет в замунда, където ти предлагат Чудеса от рая. Зачиташ се в резюмето, гледаш драма по действителни събития, сваляш смело и решаваш да гледаш. Превърташ надписите, за да дойде драмата по-бързо, щото искаш да ти стана драматично … Продължете с четенето на Miracles from Heaven (2016)

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Изпаднала в трансментално състояние взех, че гледах „Гордост и предразсъдъци и зомбита“. Като широка скроена подходих без предразсъдъците. Толкова тъпа не съм, че от заглавието да не си дам сметка, че не трябва да очаквам класическа екранизация по Джейн Остин, но само ако съм знаела какво следва…мухи месарки за лакмус, зомбита аристократи и истинска любов – жива да не бях. Първото втрещяване дойде кога Елизабет … Продължете с четенето на Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Die Fremde (2010)

Тоя филм ми бръкна в някакво много гадно и черно място в душата и ми се прииска да стрелям и да бия. Дали, защото прагът ми на търпимост като усетя, че нещо не е справедливо е под хигиенния минимум или заради малоумната представа за правилно и неправилно, която видях, или пък, щото агресията ражда агресия, не знам. Да живееш мачкайки близките си и ходейки срещу … Продължете с четенето на Die Fremde (2010)

Pi (1998)

Имам проблем с числата от дете. Едва изкласих по математика, а в магазина и до ден-днешен ме лъжат с рестото. Не мога да смятам, а числата ме плашат. Ей така изплашена се почувствах и от този филм. С дебютния си Pi Дарън Аронофски е създал най-големият ми кошмар. Филмът вероятно е със статус на култов, заради важни въпроси, които третира, за мен обаче се нарежда … Продължете с четенето на Pi (1998)

Knights of Cups (2015)

Съдбата на всеки човек е уникална сама по себе си и в същото време толкова еднаква с всички останали. Когато изразните средства на Терънс Малик ми поднесоха този факт в новия му филм, ми стана и тъжно и смешно колко нелепо е да си мислим, че животите ни са неповторими. Knights of Cups смазва настървението, с което упорстваме, че само собственото ни битие е без … Продължете с четенето на Knights of Cups (2015)

The Danish Girl (2015)

Филмът е за първата транссексуална жена Лили Елбе, родена като Ейнар Вегенер, на която е извършена операция за смяна на пола. Tемата за сбърканата сексуалност обаче не ми се стори да е сред основните. Кризата на идентичността ми напомни, не като сюжет и жанр, но като усещане за Womb. Да не знаеш кой си и от това да произлизат парадокси, които само любовта, колкото и … Продължете с четенето на The Danish Girl (2015)

Sherlock The Abominable Bride (2016)

Знам, че от няколко години Бенедикт Къмбърбач е станал нарицателно за Шерлок заради сериала, който започна през 2010-та. Знам, че Мартин Фрийман е по-известен като д-р Уотсън, отколкото като Билбо Бегинс. Знам и, че британската телевизионна криминална драма е съвременна репрезентация на детективските истории на героя на сър Артър Конан Дойл. Сериалът съм хващала два-три пъти по AXN, за повече не ми е останало време, … Продължете с четенето на Sherlock The Abominable Bride (2016)